Instant asfalt

Hladna zmes za popravilo asfaltnih površin

Ko zmešamo peščeno komponento A z bitumensko komponento B  nastane gosta, tekoče kašasta zmes, s katero delamo kot s cementno malto. Ko se material strdi, se skoraj ne razlikuje od obstoječega asfalta.

NAVODILO ZA DELO
Delovno orodje, ki pride v stik z emulzijo in zmesjo, predhodno navlažite z vodo !

Peščeno komponento A dajte v mešalno posodo, bitumensko komponento B večkrat obrnite ali rahlo pretresite, da se homogenizira. Približno 80% vsebine bitumenske komponente B zlijte v peščeno komponento A in s primernim orodjem hitro in temeljito premešajte.

Nato dodajte ostanek bitumenske komponente B. Dobiti morate gosto, tekoče kašasto zmes. Zmes zlijte na pripravljeno površino in jo z zidarsko žlico ali drugim primernim orodjem takoj razporedite.

Pri debelinah vgraditve nad 1 cm je potrebno približno 15 % nadvišanje. Čas obdelave je od 5 do 15 minut (odvisno od temperature). Po približno 30 minutah lahko po obdelani površini že vozite, v dveh urah pa je odporna na dež.

DODATNA NAVODILA
Asfalt uporabljamo v toplem letnem času (od aprila do oktobra). Temperatura tal mora biti najmanj 10°C. Podlaga naj bo čista, brez prahu, lahko je suha ali vlažna, ne sme pa biti mokra.

PAKIRANJE
25 kg peščene komponente A in 5 kg bitumenske komponente B.