Bitumenski trakovi

Izdelek je na voljo v trgovskih centrih Bauhaus (Drive-in oddelek) ter nekaterih trgovinah verige TopDom, Obi, Sam, jager in Inpos.
Deli s prijatelji

TRAK ZA VERTIKALNI STIK

BITUNOVA Fugenband kakovosten bitumenski fugirni trak iz polimerno modificiranega bitumna za ceste, ki ga odlikujejo zelo dobre razteznostne in oprijemne lastnosti. Zaradi dobrih lastnosti materiala so trajni in zatesnjeni spoji zagotovljeni.

Bitumenfugenband Dual se uporablja pri novogradnjah in sanacijah površin asfaltnih cestnih cest, npr. pri:

  • vzdolžnih spojih vzporednih voznih pasov
  • spojih s stranskimi priključki in zakrpanimi mesti
  • spojih z robniki in cestnimi jarki
  • prečnih in vzdolžnih priključkih novo na staro pri gradnji kinet
  • povezavi med obstoječim in starim krovnim slojem (hladno-vroči priključki)
  • priključitvi na vgradne elemente vozišč, npr. pokrove kanalizacije, kape zasunov in hidrantov, cestne odtoke.

Podlaga mora biti suha, čista in trdna.
Fugirni trak BITUNOVA Fugenband SK razgrnite, odstranite zaščitni papir. Fugirni trak nato položite na stranico fugez nadvišanjem cca 5 mm ter ga s ploskim orodjem ali z roko pritisnite ob polagalno površino. Na vogalnih točkah razpoke trak topo obtolčemo z lopato.
Po vgradnji vroče zmesi se nadnivojski del fugirnega traku ravno zvalja. Tako na površini nastane dodatna zatesnitev, ki zanesljivo zapre rob asfalta. Če dobavljeni asfalt nima potrebne vgradne temperature, se fugirni trak ne more popolnoma stopiti. Zanesljiva zatesnitev povezovalnega šiva v tem primeru ni zagotovljena!

Na zalogi imamo trakove različnih dimenzij ( 30x10 mm in 40x10 mm ) in oprijemljivosti površin ( samolepilni trak in trak, ki pred nanosom potrebuje predpremaz ).

TRAK ZA HORIZONTALNI STIK ALI POK POVRŠINE

Vzrok za nastanek razpok v asfaltu so običajno sile povzročene zaradi različnih dejavnikov (npr. nezadostno nosilnost spodnjega ustroja, pomanjkljivosti pri vgradnji obrabne plasti. Trajna sanacija teh napak je mogoče le z odpravo vzroka.
Poškodbo lahko saniramo z samolepilnim polimernim bitumenskim tesnilnim trakom za razpoke in stike do širine 3 mm imenovanim RISS TAPE. Na voljo imamo dimenzije 40x3 mm in 30 x mm.

PRELISTAJ KATALOG

Oglej si naš katalog v PDF obliki