Hladna asfaltna zmes HAM za začasna popravila

Hladna asfaltna masa HAM je mešanica veziva na osnovi bitumna priznanega avstrijskega proizvajalca VIALIT in izbranih kamnitih agregatov frakcije 0/8 mm. Izdelana je v Sloveniji po preiskušeni recepturi.

Izdelek je na voljo v trgovskih centrih Bauhaus (Drive-in oddelek) ter nekaterih trgovinah verige TopDom, Obi, Sam, jager in Inpos.
Deli s prijatelji

HAM je za takojšnjo uporabo pripravljena hladna asfaltna masa namenjena hitremu krpanju udarnih jam in drugih poškodb asfalta, prekopov cestišča, popravilom okrog jaškov. Uporaba je enostavna, popravljena površina je takoj uporabna.
Masa je sicer namenjena začasni uporabi, a je ob ustrezni vgraditvi obstojna skozi daljše obdobje. Tudi pri dokončnem popravilu oziroma preplastitvi mase ni potrebno odstranjevati (razen pri večjih površinah).

Zmes HAM lahko vgrajujemo v poškodbo v asfaltu, ki je nepravilne oblike, lahko pa robove ravno odsekamo ali izrežemo. Poškodbo očistimo ostankov materiala in vode. Robove je zaradi boljšega oprijema priporočljivo premazati z bitumensko emulzijo. Poškodbo zapolnimo z maso maso HAM in sicer z manjšim nadvišanjem nad robovi odprtine. Površino močno nabijemo z nabijalko ali nekajkrat po njej zapeljemo z avtomobilskim kolesom. Utrjevanje je zelo pomembno, saj se zmes se sama po sebi ne strdi, temveč z zgoščevanjem ob vgradnji in kasnejši uporabi pridobi ustrezno kompaktnost in stabilnost. Čim bolj bomo površino utrdili, tem trajnejša bo. Pri globljih poškodbah vgradimo zmes v dveh slojih ali pa naredimo utrjeno podlago iz tampona. Izpostavljeno površino lahko potresemo z nekaj drobnega peska.
Za stalna popravila in večje obremenitve priporočamo izdelka REFALT ali INSTANT ASFALT.

Vreča 25 kg zmesi zadostuje za sloj površine 1 m² in debeline cca. 1,0 cm. Za zapolnitev 1 litra (dm3) prostornine potrebujemo cca. 2,5 kg HAMa.

V normalnih pogojih je masa uporabna vsaj 15 mesecev. Izdelek je pakiran v vrečah po cca 25 kg. Priporočamo skladiščenje, zaščiteno pred sončno pripeko (UV žarki). Masa je odporna na zmrzal. Ker je masa pri nižjih temperaturah težje vgradljiva, priporočamo v zimskem času pred uporabo skladiščenje v prostorih s temperaturo nad 10°C.

PRELISTAJ KATALOG

Oglej si naš katalog v PDF obliki