Instant asfalt

Hladna zmes za popravilo asfaltnih površin

Izdelek je na voljo v trgovskih centrih Bauhaus (Drive-in oddelek) ter nekaterih trgovinah verige TopDom, Obi, Sam, jager in Inpos.
Deli s prijatelji

Ko zmešamo peščeno komponento A z bitumensko komponento B nastane gosta, tekoče kašasta zmes, s katero delamo kot s cementno malto. Ko se material strdi, se skoraj ne razlikuje od obstoječega asfalta.

Delovno orodje, ki pride v stik z emulzijo in zmesjo, predhodno navlažite z vodo !

Peščeno komponento A dajte v mešalno posodo, bitumensko komponento B večkrat obrnite ali rahlo pretresite, da se homogenizira. Približno 80% vsebine bitumenske komponente B zlijte v peščeno komponento A in s primernim orodjem hitro in temeljito premešajte.

Nato dodajte ostanek bitumenske komponente B. Dobiti morate gosto, tekoče kašasto zmes. Zmes zlijte na pripravljeno površino in jo z zidarsko žlico ali drugim primernim orodjem takoj razporedite.

Pri debelinah vgraditve nad 1 cm je potrebno približno 15 % nadvišanje. Čas obdelave je od 5 do 15 minut (odvisno od temperature). Po približno 30 minutah po obdelani površini lahko že vozite, v dveh urah pa je odporna na dež.

 

DODATNA NAVODILA

Asfalt uporabljamo v toplem letnem času (od aprila do oktobra). Temperatura tal mora biti najmanj 10°C. Podlaga naj bo čista, brez prahu, lahko je suha ali vlažna, ne sme pa biti mokra.

Obe komponenti, 30 kg zmesi, zadostujeta za sloj površine 1,2 m2 in debeline 1 cm. Za zapolnitev 1 litra ( dm3) prostornine potrebujete cca 2,5 kg zmesi.

 

25 kg peščene komponente A in 5 kg bitumenske komponente B.

PRELISTAJ KATALOG

Oglej si naš katalog v PDF obliki