REFALT – hladna asfaltna zmes za trajna popravila

 • Visokokvalitetna popravila poškodb v asfaltu kot so udarne jame in vrtine, grobozrnata gnezda ali širše razpoke.
 • Izdelava manjših prehodnih ramp med nivoji, izravnalna dela po popravilih jaškov, hidrantnih kap, ob betonskih robnikih ipd
 • Popravila na posebnih površinah kot so drenažni asfalti ali tankoplastne površinske prevleke
 • Za uporabo na površinah vseh kategorij obremenitev
Izdelek je na voljo v trgovskih centrih Bauhaus (oddelek Drive-In), TopDom, Obi, Jager, Sam Domžale in Inpos.
Deli s prijatelji

REFALT je za takojšnjo uporabo pripravljena asfaltna zmes iz silikatnega kamnitega drobirja in posebnega veziva na osnovi polimernega modificiranega bitumna, ki ima lastnost, da se strdi v stiku z vlago.
Uporaba je enostavna, saj ga v potrebni količini nanesemo na želeno mesto in pobrizgamo z vodo. Nato se hitro strdi in površina je lahko v kratkem polno uporabna. Kvaliteta vgrajenega REFALTA ob bistveno enostavnejši uporabi popolnoma ustreza kvaliteti klasičnega vročega asfalta.

LASTNOSTI

 • Na voljo je več tipov asfaltne zmesi, v odvisnosti od dimenzije zrn kamnitega drobirja in sicer 0/2, 0/4, 0/8 in 0/11 mm. Izbira je odvisna od namena, tako je REFALT 0/2 tzaradi drobnih zrn predvsem primeren za fine nivojske izravnave ali za zapiranje razpok, REFALT 0/8 (ali 0/11) pa za večje debeline, tudi 5 ali več cm. Najprimernejši za običajno uporabo je REFALT 0/4. Za sloje pod 1 cm priporočamo uporabo našega produkta INSTANT ASFALT.
 • REFALT je v posodi že pripravljen za uporabo. Strjevati se prične ob stiku z vodo/vlago. Kakovost vgrajenega materiala v strjenem stanju ustreza kakovosti ohlajene »vroče asfaltne zmesi«, česar običajne nereaktivne hladne zmesi ne dosežejo.
 • Izdelek je okolju prijazen, ker za razliko od primerljivih izdelkov ne vsebuje hlapljivih topil in ga je možno reciklirati. Nobena njegova sestavina nima škodljivega vpliva na okolje.
 • REFALT ni občutljiv za zmrzal. Možno ga je vgrajevati v vlagi, pa tudi v dežju.

ZUNANJI POGOJI

Podlaga mora biti čista in trdna, na njej ne sme biti odkrušenih in majavih delcev. Praviloma zadostuje, da podlago pred obdelavo temeljito pometemo. Robovi udarnih jam morajo biti čisti, vse zrahljane delčke pa je treba odstraniti. Uporaba je možna pri vseh temperaturah, upoštevati je potrebno le možnost zmrzovanja vode kot reagenta pri temperaturah pod 0°C. V takih pogojih se priporoča uporaba Refalta predhodno skladiščenega na vsaj 15°C.

VGRAJEVANJE

 • Pripravimo vodo v ustrezni posodi. Za 25 kg zmesi potrebujemo od 0,25 do 1 litra vode.
 • V primeru vgrajevanja na beton moramo podlago za boljši oprijem pobrizgati s REAKTIV PRIMER-jem ali BITUSPRAY-em (predpremaz).
 • REFALT nanesemo na mesto vgradnje z manjšim nadvišanjem.
 • Nato REFALT obrizgamo z vodo do nasičenja. Voda mora prodreti v odprte pore in prepojiti vso zmes. Če zmes na podlagi na hitro premešamo, s tem pospešimo strjevanje in skrajšamo čas do polne trdnosti.
 • Prepojeno zmes je potrebno zgostiti. Pri manjših površinah zadostuje ročno nabijanje, pri obsežnejših delih ali večjih debelinah pa je priporočljivo uporabiti manjši vibracijski valjar ali podobno napravo.
 • Vezivo se začne hitro strjevati. V približno 20 minutah (pri nižji temperaturi se čas podaljša) trdnost toliko naraste, da počasna vožnja vozila vgrajenemu sloju ne škoduje. V naslednjih urah se trdnost poveča do končne stopnje.
 • Pri vgradnji debelejših slojev (5 cm) priporočamo uporabo Refalta z debelejšim zrnom drobirja ali izvedbo v dveh ali več slojih.

25 kg zmesi zadostuje za sloj površine 1 m² in debeline od 1,0 do 1,2 cm. Za zapolnitev 1 litra (dm3) prostornine potrebujemo 2 do 2,5 kg REFALTA.

Embalaža: plastična vedra
– REFALT 0/2, 0/4 IN  0/8 neto teže 25 kg

PRELISTAJ KATALOG

Oglej si naš katalog v PDF obliki